Jobb i Kina del 1

En resejournal skriven av tjinesen

Dags för jobb i Kina igen! Följ med på en intressant resa från Sverige till asien och Kina. Jag jobbar som reparatör och inköpare av maskiner (ja, det går mycket bra att kombinera) :).

 

Ett första inlägg

2018-09-11

Riktigt där är jag inte men nu börjar förberedelserna till resan 2018! Jag åker till Hong Kong först och främst där jag ska träffa några kineser som ska bli mina lärlingar. Nu är det packning och dokumentering som gäller först och främst men även admin som att skapa den här bloggen! 


Hörs! 

Robert


Dags att bege sig!

2018-09-13

Nu har det blivit tid att bege sig! Allting är packat och klart och jag har gått igenom följande tips! Inte för att jag tror det blir mycket gjort men det kan va bra att veta vad som finns!


Som jag nämnt tidigare så jobbar jag som reparatör. Några av de produkter som jag främst jobbar med är robotgräsklippare . På senare år har dessa maskiner blivit allt mer populära i Sverige, och min arbetsgivare har börjat köpa in stora partier. Det är lite därför jag har blivit ivägskickad :). 

Jag beskrev ju även att jag kommer att ha en del lärlingar, det är tänkt att vi ska utbilda folk på plats så att jag kanske inte behöver åka tillbaka just hit så många fler gånger. 

Finns det tid så kommer jag även att besöka flera fabriker där dom producerar tillbehör till robotar och även själva robotgräsklipparen. Det är dock inte min huvudsyssla utan jag är mest över för att utbilda och lära mig själv. Jag har arbetat som tekniker i 23 år så något borde jag kunna bidra med :). 

Kineserna i allmänhet är dock oerhört skickliga när det gäller reparationer och att utveckla ny teknik. Jag har varit över i Asien flera gånger än jag kan räkna, och jag lär mig alltid något nytt! 

Två av mina favoriter i just Hong Kong är Chi Lin Nunnery och Nan Lian Garden på Diamond Hill som ligger i Kowloon. Det är ett område fullt med tempel från 30-talet som blivit renoverat till hög standard. Om du som jag inte bara gillar maskiner och robotar utan även typ  buddhistiska reliker så är det verkligen något jag kan rekommendera! 

Jag flyger med air china vilket inte är mitt favoritbolag, men komforten är helt OK, och det var det bästa alternativet. Dock är maten verkligen inte min favorit på dessa flighter. 

Nu har det blivit dags att koppla ner och göra sig redo! Som ni kanske märker så är skrivandet kanske inte min bästa gren men kul att prova på något annat!

Vi hörs i Asien!Äntligen på plats!

2018-09-19

Nu har jag så äntligen kommit fram och lyckats hitta alla ställen som jag ska infinna mig på! 


Det var hyfsat smidigt och resan gick mycket bra. Imorgon börjar arbetet på riktigt och förhoppningsvis så kan jag skicka lite bilder till och med!

Vi får se hur det blir nästa gång, återkommer med rapport! En utskrift från Resejournalen.se

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.