Användarnamn: Lösenord:    

Information Information
Vill du prenumerera på den här resejournalen?

Tryck i så fall på resenärens namn för att anmäla dig!
 
  Resejournaler > Håll ditt Bed & Breakfast tyst o:

Håll ditt Bed & Breakfast tyst o
Resenärer:  AndaMihu16

Resdatum:  2017-04-21 t.o.m. 2017-04-21
Resmål:  Sverige
Typ av resa:  Övrigt

Resebeskrivning:
Driver du ett Bed & Breakfast eller funderar på att börja? Eftersom Bed & Breakfast är populära bland till exempel lastbilschaufförer som har stort behov av lugn och ro när de vilar är det mycket viktigt att gästerna inte störs av oljud. För att hålla alla gäster nöjda och glada är det därför viktigt att byggnaden och rummen ljudisoleras. Det finns mycket du själv kan göra för att sänka ljudnivån i byggnaden och det är faktiskt riktigt enkelt och ofta mycket billigt.

Använd effektiva isolationsmaterial

Ta först och främst reda på vilken isolering som redan finns i byggnaden och hur bra den är mot oljud. Här kan det vara lämpligt att ta hjälp av en fackman som kan förklara de olika materialen och hur bra de fungerar. Isolering bör finnas i såväl väggar och tak som golv och det är stor skillnad på effektiviteten bland olika material. Läs på innan du skaffar ny isolering så att du får precis rätt material för din byggnad och dina behov. Om du väljer att bättra på redan existerande isolering behöver du inte nödvändigtvis använda dig av exakt samma material som redan finns i till exempel väggen, men det är en bra idé att i varje fall använda liknande material – naturmaterial blandas med naturmaterial och syntetisk isolering med andra typer av skum eller vadd. Genom att använda dig av tätningslister kan du ljudisolera byggnaden ytterligare. Tätningslister kan du sätta överallt där det finns springor som kan behöva tätas. De vanligaste användningsområdena är att sätta dessa vid fönster och dörrar där de effektivt stänger ute och inne alla typer av oljud. En av de största fördelarna med att använda tätningslister som tilläggsisolering är att de är mycket billiga och enkla att sätta fast, så det är inte nödvändigt att ta hjälp av någon fackman.

Möblera rätt

Även själva möbleringen i rummen är viktig. Rätt material och möbler kan nämligen agera ljudisolerande och bidra till ett tystare Bed & Breakfast vilket dina gäster kommer att uppskatta. Tyger och andra mjuka material utgör mycket effektiv ljuddämpning. Därför är det lämpligt att använda vadderade sänggavlar och tjocka, mjuka mattor i inredningen. Se till så att rummen inte är för tomma eftersom det då lättare ekar mellan väggarna. Du bör förstås undvika att övermöblera eftersom rummen ska se hemtrevliga och mysiga ut, men kanske kan det vara värt att möblera med någon fåtölj, tjockare gardiner eller någon väggbonad som inte bara gör rummet vackrare utan faktiskt också verkar väldigt ljudisolerande. Genom att kombinera dessa tre metoder för ljudisolering kan du enkelt och billigt åstadkomma snabba och mycket effektiva resultat med knappt någon ansträngning alls. Dina gäster kommer att tacka dig och blir mer benägna att återvända till ditt Bed & Breakfast vilket du givetvis tjänar på i längden.


Resejournalen har visats: 1151 gånger
Senast uppdaterad:  2017-04-21 09:21:58
Gästboken: (0 st inlägg)

Fotoalbumet: (0 st)
Resedagbok
 Resedagboken är tom.

Karta över resan

Teckenförklaring:
- Resmål med inlägg i resedagboken
- Resmål ännu utan inlägg i resedagboken.
 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)