Användarnamn: Lösenord:    

Information Information
Vill du prenumerera på den här resejournalen?

Tryck i så fall på resenärens namn för att anmäla dig!
 
  Resejournaler > Att jobba i soliga Gibraltar:

Att jobba i soliga Gibraltar
Resenärer:  malinhenningsson

Resdatum:  2017-03-07 t.o.m. 2017-03-07
Resmål:  Gibraltar , Spanien
Typ av resa:  Backpacking, Sol och bad, Studier/Jobb, Vandring, Äventyr

Resebeskrivning:

Mysiga gator, gröna klippor, god mat och en fantastisk utsikt. Allt fler skandinaver väljer att bosätta sig i soliga Gibraltar, ett brittiskt territorium vid Spaniens södra kust till Medelhavet. Även om Gibraltar är relativt litet så har området lockat till sig många svenskar, inte minst för att jobba inom IT, spelbranschen och kundservice.

På grund av det svenska spelmonopolet söker sig allt fler spelentusiaster till länder som Malta och Gibraltar. Inom den här dynamiska branschen finns många olika jobb att välja bland, allt från supportjobb till programmering, oddssättning och projektledning. 

Om du redan är bekant med de spelbolagen och framförallt spelmarknaden så känner du säkert till att det råder hård konkurrens. Detta har lett till att många företag investerat resurser på kommunikationen mellan sina samarbetspartners och spelare. Och tack vare den nordiska marknaden och dess höga efterfrågan på spel så har jobben blomstrat, inte minst i Gibraltar. Hur kommer man då i kontakt med de potentiella arbetsgivarna i Gibraltar? Och vad krävs för att jobba?

I den här miniguiden som fokuserar på jobbsökning på Gibraltar får du lära dig mer om hur det är att söka jobb, vilka grundkunskaper arbetsgivarna förväntar sig samt vilka typer av företag du kan komma i kontakt med när du kommer i Gibraltar.

Intresse och produktkännedom

För att kunna jobba i en bransch som du aldrig arbetat i förut så rekommenderar vi att du först och främst bekantar dig med branschen i sin helhet. Sätt dig ner, studera och analysera om branschen verkligen är något för dig. Du behöver inte vara något proffs inom ett specifikt ämne eller produkt, men många arbetsgivare brukar förvänta sig att du kan grunderna eller har med dig någon form av basal kunskap inom poker, casino, lotterier och odds. Tänk på att de flesta företag har flera produkter i sina respektive produktportföljer. Det finns alltså en chans att du kommer få jobba med mer än en produkt.

Språkkunskaper

Gibraltar är ett självstyrt territorium som tillhör Storbritannien. Det officiella språket är därmed engelska. Spanskan är utbredd men erhåller ingen officiell språkstatus. För att arbeta hos de flesta spelbolag som finns representerade i Gibraltar så krävs det att du talar engelska och att du kan göra dig förstådd, även i skrift. Bosätter du dig utanför Gibraltars gränser (på den spanska sidan) så kan du räkna med lite billigare hyror. Där kan spanskan vara mer praktisk.  

Körkort och förmågan att bo på en liten yta

Det är inte alla som klarar av det, men för att bo på en liten yta som Gibraltar så krävs det att du till viss del är mentalt förberedd. Tåg, motorvägar och infrastruktur som du vanligtvis är bekant med i Sverige lyster med sin frånvaro i Gibraltar. Har du inte tagit körkort än men vill flytta till Gibraltar så rekommenderar vi starkt att du gör det innan din flytt.

Jobben finns på nätet

Låt inte Arbetsförmedlingens tomma jobbportal släcka dina drömmar. Jobben i Gibraltar finns vanligtvis listade på nätet på antingen Facebook eller professionella jobbsökningsportaler som LinkedIn. Söker du efter jobb hos en specifik arbetsgivare så kan det också vara bra att titta in till företagets hemsida. Hos större spelbolag som Lottoland kan du också hitta värdefull information om företaget, vilka produkter som erbjuds och inom vilka marknader bolaget arbetar med. Detta är också en utmärkt strategi som kan tillämpas i förberedande ändamål inför en kommande arbetsintervju.

Mer information om Gibraltar hittar du på utrikesdepartementets officiella hemsida.Resejournalen har visats: 1599 gånger
Senast uppdaterad:  2017-03-07 17:24:57
Gästboken: (0 st inlägg)

Fotoalbumet: (0 st)
Resedagbok
 Resedagboken är tom.

Karta över resan

Teckenförklaring:
- Resmål med inlägg i resedagboken
- Resmål ännu utan inlägg i resedagboken.
 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)