Användarnamn: Lösenord:    

Information Information
Vill du prenumerera på den här resejournalen?

Tryck i så fall på resenärens namn för att anmäla dig!
 
  Resejournaler > När Man Åker Till Sverige:

När Man Åker Till Sverige
Resenärer:  AndaMihu16

Resdatum:  2017-01-31 t.o.m. 2017-01-31
Resmål:  Sverige
Typ av resa:  Övrigt

Resebeskrivning:
För den som planerar ett besök till Sverige är det en bra idé att planera i förväg. Oavsett vad man har för primärt orsak för sitt sverigebesök kan man genom att följa några enkla förberedelser garantera att ens resa blir minnesvärd.

Innan resan

Innan sverigeresan kan det vara bra att planera sin rutt. För den som ska besöka storstadsområdena kring Stockholm, Göteborg eller Malmö behöver man ej göra en särskilt grundlig planering då det finns goda kommunikationer via bussar, spårvagnar, tunnelbana och tåg. Har man däremot tänkt ta sig utanför storstäderna för att kunna njuta av den svenska naturen är situationen en annan. Även om buss- och tågförbindelser finns kan de vara både dyra och ta väldigt lång tid om platserna man vill besöka ligger långt ifrån större orter. Det kan då vara bättre att hyra bil eller köra sin egen om man har möjlighet till det. Detsamma gäller boende, På större orter har man en uppsjö alternativ medans det på landsbygden är längre mellan alternativen. Fördelen är att det finns gott om information online och med lite efterforskning kan man hitta fantastiska boenden i klassisk bed and breakfast stil även långt utanför större städer. Somliga av dessa kan dock endast vara öppna under högsäsong med rätt förberedelse kan man få ett boende som inte bara är bekvämt och angenämt utan också blir en del av reseupplevelsen i sig.

Under resan

När man väl är i Sverige bör man försöka hitta en god balans mellan att följa de planerade schemat och ta tillfället till mer spontana aktiviteter och utflykter när dessa uppenbarar sig. Väl på plats kommer man alltid upptäcka potentiella smultronställen som man inte hade med i planerna från början, man bör ta chansen att besöka ett hembygdsmuseum, stanna vid ett lokalt värdshus eller gå vandringsleden runt en vackert belägen sjö man passerar av en slump. För många blir de saker man snubblar över utav en slump de allra mest minnesvärda delarna av resan. Om man är osäker på vart man kan hitta ett sådant smultronställe bör man ta chansen att prata med lokalbefolkningen, särskilt på mindre orter finns det en stor stolthet över de lokala attraktionerna och etablissemangen och man hjälper gärna till att peka en besökande turist i rätt riktning.

Sammanfattningsvis

Att resa är konsten att befinna sig i nuet. Med god planering kan man maximera sina chanser att även kunna ägna sig åt oplanerade men spännande aktiviteter. Sverige är ett förhållandevis enkelt land att ta till sig för förstagångsbesökaren och man kan hitta mycket info online via lokal turistinfo och det är också lätt att få hjälp när är på plats. Man bör se sin resa som en chans att få ett fönster in i det lokala svenska kulturlivet.


Resejournalen har visats: 993 gånger
Senast uppdaterad:  2017-01-31 11:35:19
Gästboken: (0 st inlägg)

Fotoalbumet: (0 st)
Resedagbok
 Resedagboken är tom.

Karta över resan

Teckenförklaring:
- Resmål med inlägg i resedagboken
- Resmål ännu utan inlägg i resedagboken.
 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)