Användarnamn: Lösenord:    

Information Information
Vill du prenumerera på den här resejournalen?

Tryck i så fall på resenärens namn för att anmäla dig!
 
  Resejournaler > Bordeaux, Frankrike :

Bordeaux, Frankrike
Resenärer:  AndaMihu16

Resdatum:  2017-01-01 t.o.m. 2017-01-01
Resmål:  Frankrike
Typ av resa:  Äventyr

Resebeskrivning:
Det har hänt mycket i världens vinhuvudstad på senare tid. Bordeaux nådigt gamla byggnader är idag renare, dess gator är lugnare och de nedgångna tunnlanden har omvandlats. Denna staden har mycket att erbjuda, låt oss tittat på några av anledningara till varför du ska resa hit.

En underverk i världen

Victor Hugo, författare Les Miserables, var starstrucken: "Ta Versailles, lägg till Antwerpen, och du har Bordeaux." Baron Haussmann använde 18th Century staden som en modell när de ombads att göra Paris en "modern" huvudstad. Nu Bordeaux har vunnit högsta betyg för "exceptionella arkitektoniska enhet". I sommar FN: s kultur arm, Unesco, som heter hela den gamla staden ett världsarv. Tre stadens kyrkor på pilgrimsvägen till Santiago de Compostela redan listad som Unesco platser. Den bästa tiden att se dem är på natten, när de är tända Turistföreningen går dagliga bussturer på 9:00. Men boka tidigt. Se www.bordeaux-tourisme.com.

Njut av ett gott vin

Ett enkelt sätt i den ofta komplicerade vinvärlden är att ta den dagliga vingårds turen från turistbyrån. Ett exempl kan var Sauternes vingård, där ägaren håller ett informativt föredrag. Och där belöning är ett generöst glas Premier Cru. Därifrån kanse du tar dig till Graves vingård. Ja, du kan spendera en dag eller flera på att bara besöka olika vingårdar när du är i Bordeaux.

Källaren marknad

Om ditt hus är som de flesta, där ditt hus inte har plats för en sval källare där du vill lagra dina värdefulla årgångsvin, så är detta den perfekta platsen. Du kan turnera de massiva lagerlokaler i Millesima, Fort Knox vin i gamla Bordeaux. Staplade framför dig kommer du att hitta runt £ 100 miljoner vin i 2.5million flaskor. De arbetar endast i 250 Grands Crus kategorier, men det finns "fynd" här för så lite som £ 340 fall stiger till 300 £ eller mer per flaska. När du har köpt, kommer Millesima lagra vin under optimala förhållanden för år. När du har en stor fest planeras, ge dem några dagars varsel och de kommer att leverera ditt vin för dig. Och de är glada att visa besökarna sina källare.

Njut av en kvadrat måltid

Äta ute i en stor gamla torget är en av de glädjeämnen i södra Frankrike. Cafe Francais är en restaurang att köa för, på plats Pey-Berland. Som en bonus vi satt i full utsikt över en stor byggnad på engelska skulle ha känt under sin 300-årsregeln, tills 1453 - Saint Andre katedralen. Min sallad av South West var minnesvärd. För vin, ser längre än huset vitt, rött eller rosé. Om du inte kan hitta ett bord utanför, innebär detta vanligtvis lokalbefolkningen har redan bokat dem. Vi åt väl, inne på trendiga Villa Tourny. Om du vill ha en chill semester får Trysmartplan.com/sv/ att organisera sig bättre.

Hitta den perfekta vyn

Var får du den bästa visningen av en av världens stora arenor, Grand Theatre Bordeaux? Boka ett rum på framsidan av den nyligen renoverade Radisson Grand Hotel på andra sidan av Place de la Comedie. Teatern är överdådigt frontade med 12 kolumner toppad med statyer av gudinnor och flertalet museer. Och hotellet radisson sas är inte dåligt, det är en annan produkt av Bordeaux eleganta 18: e och 19: e-talsbyggnad Spree. Det är bredvid den gyllene triangeln, den smartaste shoppingområdet i staden, vilket inkluderar Rue St Catherine, Frankrike längsta gågata. Majestic Hotel, precis runt hörnet, är en blygsam och bekvämt alternativ. Operahuset ledare gillar det: tre har donerat sina batonger. Hoppa du har fått lite mer kött på benen vad gäller Bordeaux och att du bestämmer dig för att besöka denna ljuvliga staden under 2017, du kommer garanterat inte bli besviken!


Resejournalen har visats: 1011 gånger
Senast uppdaterad:  2017-01-01 17:13:09
Gästboken: (0 st inlägg)

Fotoalbumet: (0 st)
Resedagbok
 Resedagboken är tom.

Karta över resan

Teckenförklaring:
- Resmål med inlägg i resedagboken
- Resmål ännu utan inlägg i resedagboken.
 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)