Användarnamn: Lösenord:    

Information Information

Många artikelförfattare vill gärna ha respons i form av konstruktiv kritik.

Hos Resejournalen kan man ge det dels genom att betygsätta artikeln och dels genom att ge artikeln en kommentar.

Nyckelord är ord som beskriver artikeln. Tryck på ett nyckelord för att hitta andra artiklar med samma nyckelord.

Information Annons
Information Mest lästa artiklarna
Calle / Bordershop /..138027 ggr
NAZAR ETT OSERIÖST..46061 ggr
How to behave in..32056 ggr
Resan till den..31627 ggr
How to behave in..30719 ggr
Underbara Thassos!27088 ggr
Cityguide: Chicago26907 ggr
How to behave in..26589 ggr
Två Thaifrälsta..23385 ggr
Hangzhou - The place..22525 ggr
 
  Artiklar > Guider > Italienska Gardasjön – lyxhotell, camping mm:

Italienska Gardasjön – lyxhotell, camping mm

Publicerad: 2016-08-22 15.33

  • Skriv ut
  • Betygsätt
  • Kommentera
  • Denna funktion gör det möjligt att bokmärka och dela med dig direkt till sociala nätverk.

Det finns få platser i världen som lockar en så varierad klientel av resenärer som området runt Gardasjön (eller Lago di Garda på italienska) gör. Oavsett om du åker ned för att vältra dig i lyxhotell och bli uppassad 24/7 eller om du kör ned med tält eller husvagn så finns den där magiska platsen för dig.

Området runt Gardasjön var i årtionden platsen dit alla jetsets (från Hollywood till kända idrottare) åkte och det finns fantastiska historier om platsen. Precis som överallt annars i Italien har fotbollen en viktig plats och det är framför allt Hellas Verona FC man hejar på. Är du intresserad av sportbetting och av att följa serier som elitserien live kan du göra det på bet365. Laget ligger för närvarande i Serie B och startar sin säsong i slutet av augusti.

Från shopping till vandring
Trots att det bara tar drygt två timmar att köra runt Gardasjön med bil så får du runt den djupa vulkansjön möta både naturskiftningar, shoppingcenter och badplatser. I norr ligger staden Riva del Garda och där kan du vältra dig i nybyggda butiker med både kläder, accessoarer och inredning. Där hittar du även flera spahotell om du vill unna dig extra avkoppling. Men om det inte är de norra delarna som lockar kan du hitta ett liknande utbud längst ned i söder. I Desenzano finns shoppingcentret Le Vele Shopping Center och inne i stadskärnan hittar du mindre, men exklusiva små butiker. Här kan du även hitta och fynda antikviteter. 


(Om man gillar att cykla finns det flera vackra vägar att köra på. Bilden kommer härifrån.)

Har du däremot inte lust att springa runt i shoppingcenter och butiker, kan du istället lägga energin på att vandra (eller springa och cykla) upp längs de böljande kullarna och bergen på Gardasjöns östra sida. Där kan du njuta av utsikten och doften från de otaliga olivodlingarna som bönderna låter turister att vandra igenom (men man får absolut inte röra träden).
Självklart, eftersom Gardasjön är Italiens största sjö, finns det utrymme för vattensporter. Hyr båtar i alla dess storlekar och kryssa mellan byarna från norr till söder, öst till väst. Du kan hyra kanot och jetski och beroende på säsong kan du prova på att vindsurfa eller kitesurfa.

Mat och vin
Men vad vore en resa till Italien utan mat, och du kommer inte att bli besviken. Det ligger flera toppklassiga restauranger runt sjön. Framför allt i Garda, Sirmione, Desenzano och Saló. Där kan du äta allt från pastarätter och frossa i skaldjur och fisk från sjön. Men om du har någon i familjen som absolut inte vill testa på något nytt erbjuds det även pizza (men det är bästa att fråga först).
Är du intresserad av vin så ligger Gardasjön i det världskända Valpolicella-området och det finns både stora och små vingårdar att besöka. Exklusivast i området är Ca’ dei Frati som specialiserar sig på vita viner. Det är familjens tredje generation som sköter företaget och de berättar gärna med passion och känsla hur de förvandlar de små ljusgröna druvorna till vad som flera gånger i Sverige har blivit årets vin. 

Av:  AnetteS

Nyckelord: lyxhotell, camping, segelbåt

  • Skriv ut
  • Betygsätt
  • Kommentera
  • Denna funktion gör det möjligt att bokmärka och dela med dig direkt till sociala nätverk.
Betygsätt artikeln
Logga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsätta(Logga in för att betygsätta)
Läst: 4889 ggr | Betyg: 0,00 (0 röster)

Kommentera artikeln

Du måste vara registrerad och inloggad för att kunna kommentera.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera den här artikeln! 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)