Användarnamn: Lösenord:    

Information Information

Många artikelförfattare vill gärna ha respons i form av konstruktiv kritik.

Hos Resejournalen kan man ge det dels genom att betygsätta artikeln och dels genom att ge artikeln en kommentar.

Nyckelord är ord som beskriver artikeln. Tryck på ett nyckelord för att hitta andra artiklar med samma nyckelord.

Information Annons
Information Mest lästa artiklarna
Calle / Bordershop /..138027 ggr
NAZAR ETT OSERIÖST..46061 ggr
How to behave in..32056 ggr
Resan till den..31627 ggr
How to behave in..30719 ggr
Underbara Thassos!27088 ggr
Cityguide: Chicago26907 ggr
How to behave in..26589 ggr
Två Thaifrälsta..23385 ggr
Hangzhou - The place..22525 ggr
 
  Artiklar > Guider > Solsemester byts mot fotbollssemester:

Solsemester byts mot fotbollssemester

Publicerad: 2016-04-25 02.00

  • Skriv ut
  • Betygsätt
  • Kommentera
  • Denna funktion gör det möjligt att bokmärka och dela med dig direkt till sociala nätverk.

Sol och bad är nog det första man tänker på när man blickar drömskt mot sommaren. Men fler och fler har faktiskt börjat se bortom stranden och vill istället lägga sina semesterpengar på att sitta på en läktare, sjunga hejaramsor och känna gemenskapen med likasinnade. Ja, det är sant. Sommarresorna har tagits över av fotbollen och är i år populärare än någonsin. Visserligen är det inte konstigt, då det är två stora fotbollshändelser som tar plats i sommar, och de slår utan tvekan ut allt annat.

Är man lika intresserad av att betta på matcherna som man är av att titta på dem kan man redan nu börja studera matchuppställningarna. På t.ex. Bet365 hittar du både nyheter och bettingtips, och det är bara att sätta igång att studera laguppställningar och motståndare för att sedan lägga ett, förhoppningsvis, vinnande bett.


OS i Rio

Mellan den 4:e och 20:e augusti går de olympiska sommarspelen av stapeln i Rio, Brasilien, och Sverige har både med sitt herrlag och damlag. Herrlaget representeras av U23-landslaget då man har satt en åldersgräns på hur gamla spelarna får vara, med undantag för max 3 äldre spelare, och vi kommer med stor sannolikhet få se världens kommande stjärnor spela. Damerna har däremot ingen åldersgräns på hur gamla spelarna måste vara och det är det svenska damlandslaget som kommer spela.
Sammanlagt fem arenor har undvarats för fotbollen och de kan alla ta ett häpnadsväckande stort antal åskådare: Arena Corinthians (48 000), Estádio do Maracanã (90 000), Itaipava Arena Fonte Nova (60 000), Mané Garrincha Stadium (76 000) och Mineirão Stadium (74 000). Det finns två vägar man kan gå om man vill åka till OS i Rio. Antingen bokar du din resa och dina biljetter själv, det vill säga var för sig, eller kan du hoppa på en av alla paketresor som erbjuds. I flera paketresor ingår biljetter till eventen du vill se, men var noga med att dubbelkolla. (Visst ser det underbart ut, men det är inte vad fotbollsresenärerna vill ha! Bild tagen av: Andreas Schau)

Fotbolls-EM i Paris

Men innan OS-febern slår till är det redan i juni (10 juni till 10 juli) dags för årets första stora fotbollshändelse, fotbolls-EM i Paris. Det har varit en nagelbitande höst och vinter för Sverige men till slut blev det klart att landslaget kvalificerade sig. Tyvärr hamnade det svenska laget inte i den gruppen tränaren Erik Hamrén ville, men man kan inte få allt och det är upp till Zlatan och Co. att visa vart skåpet ska stå. Över 50 nationer ska mötas på tio arenor runt om i Frankrike och om du vill åka dit är det bara att välja vilken del av landet som lockar mest.
Men, tyvärr, är chansen att få biljetter till någon av EM-matcherna redan knapp. På mindre än en förmiddag såldes alla biljetter och hotellen i Paris, och i andra matchstäder, bokades upp direkt. Men man ska aldrig säga aldrig och man kan hitta andrahandsbiljetter. Och om inte annat, kan man åka ned till de franska matchstäderna och delta i firandet och känna stämningen trots att man inte sitter på läktaren.

Av:  AnetteS

Nyckelord: fotboll, os

  • Skriv ut
  • Betygsätt
  • Kommentera
  • Denna funktion gör det möjligt att bokmärka och dela med dig direkt till sociala nätverk.
Betygsätt artikeln
Logga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsätta(Logga in för att betygsätta)
Läst: 2826 ggr | Betyg: 0,00 (0 röster)

Kommentera artikeln

Du måste vara registrerad och inloggad för att kunna kommentera.

nehawalia (från New Delhi skrev 2016-08-03 19:24):
love it


 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)