Användarnamn: Lösenord:    

Information Information

Många artikelförfattare vill gärna ha respons i form av konstruktiv kritik.

Hos Resejournalen kan man ge det dels genom att betygsätta artikeln och dels genom att ge artikeln en kommentar.

Nyckelord är ord som beskriver artikeln. Tryck på ett nyckelord för att hitta andra artiklar med samma nyckelord.

Information Annons
Information Mest lästa artiklarna
Calle / Bordershop /..138027 ggr
NAZAR ETT OSERIÖST..46061 ggr
How to behave in..32056 ggr
Resan till den..31627 ggr
How to behave in..30719 ggr
Underbara Thassos!27088 ggr
Cityguide: Chicago26907 ggr
How to behave in..26589 ggr
Två Thaifrälsta..23385 ggr
Hangzhou - The place..22525 ggr
 
  Artiklar > Tips > Var tillbringar du din skidsemester i jul?:

Var tillbringar du din skidsemester i jul?

Publicerad: 2015-12-17 23.53  |  Senast ändrad: 2015-12-20 14.16

  • Skriv ut
  • Betygsätt
  • Kommentera
  • Denna funktion gör det möjligt att bokmärka och dela med dig direkt till sociala nätverk.

Den alpina cirkusen är igång igen. Och som vanligt blir man ju lite taggad, när man ser Hansdotter, Myhrer och de andra susa nedför backarna lika enkelt och avslappnat som när du och jag går ut med hunden.

På Stenmarks tid hade vi just Stenmark. Och Stig Strand. Men inte så mycket mer att hoppas på i backarna. När jag slår på TV:n idag, finns det en uppsjö av svenska åkare som var och en mycket väl skulle kunna vinna en tävling. Och jag brukar satsa en liten peng på de svenska åkarna då och då, även om det inte är så ofta de vinner. Det blir lite mer spännande då.

Jag satsar också alltid en lite större peng på Mikaela Shiffrin, tjejen som bara 20 år gammal redan har hunnit med att ta både OS- och VM-guld i slalom. Här är chansen betydligt större att vinna tillbaka insatsen, även om det inte handlar om några större vinster. Här kan du läsa mer om skidsport och bettingtips.


Som sagt, visst blir man lite sugen på att åka själv, och när Mikaela Schiffrin vunnit ännu en gång, sätter jag mig vid datorn och letar efter en bra resort att spendera någon vecka på i jul, bland liftar, skidåkare, afterski-bodar och allt däremellan.

Sverige? Eller utomlands? Båda har ju sina fördelar. En skidsemester i Alperna är oerhört lockande - med den härliga atmosfären i både anläggningar och hos lokalbefolkningen.

Men just för att det är jultider, skulle jag nog hellre välja en skidort i Sverige. Mest för att slippa stressa runt på flygplatser och trängas med alla andra tusentals resenärer. Med det beslutet avklarat undrar jag nu: var tränar våra svenska landslagsåkare, och vart åker de för att koppla av med "vanlig" skidåkning?

Kanske åker de till Lappland? På Tärnaby Fjällhotell  har åtminstone en handfull toppåkare formats, och många av världens bästa alpina åkare tränar där. Och historiskt sett är ju just Tärnaby lite av ett Mekka för svensk alpin sport. Härifrån kommer ju t.ex. både Ingemar Stenmark och Stig Strand.

Fjällhotellet har verksamhet hela säsongen. På vintern har du skidåkningen alldeles utanför hotelldörren och på sommaren lockar man med fjällvandring eller laxfiske - även det i princip utanför dörren.  Hotellet erbjuder ett flertal vistelser, som jullovspaket, nyårspaket, sportlovspaket och mycket mera. 

Åre
Det går ju bara inte att prata skidorter utan  att nämna Åreskutan. Norra Sveriges mysigaste och trendigaste fjällby. Åtminstone om man ska tro deras hemsida. Men faktum är att Åre är mycket populärt, både hos svenskar och hos utländska besökare. Atmosfären är internationell, och hinner du med att åka alla banor så är du inte dålig. Eller så har du stannat väldigt länge - här finns nämligen nästan 90  nerfarter att välja mellan!

Sälen
Nej, detta är inte Anja Pärsons hemort. Hon kommer från Luleåtrakten. Sveriges största alpina resmål består av 4 områden: Lindvallen, Tandådalen, Högfjället och Hundfjället. Det här är det perfekta resmålet för familjen, med massor av barnvänliga och snälla backar. Vid Hundfjället har barnen chans att se och lyssna till sjungande trätroll i "Trollskogen", så på kvällarna av LED-lampor som skiftar i färg.

Det här är bara några av alla fantastiska skidorter Sverige erbjuder. Hemsedal, Vemdalen, Idre... listan kan göras hur lång som helst. Du kan säkert hitta fler på egen hand.

Av:  RolfAndersson

Nyckelord: skidsemester, åre, sälen

  • Skriv ut
  • Betygsätt
  • Kommentera
  • Denna funktion gör det möjligt att bokmärka och dela med dig direkt till sociala nätverk.
Betygsätt artikeln
Logga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsättaLogga in för att betygsätta(Logga in för att betygsätta)
Läst: 4225 ggr | Betyg: 5,00 (1 röster)

Kommentera artikeln

Du måste vara registrerad och inloggad för att kunna kommentera.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera den här artikeln! 
 
 

Bli värdfamilj

merVäder.se | Väderprognos, väderkarta, 5 & 10-dygnsprognos


Annonsera på Resejournalen
  Kontakta oss / Rapportera fel © Copyright 2003-2011 Resejournalen (Version 3.5.15)